Brood bakken, dat doe ik niet zo vaak. Het lijkt me altijd zo lastig, hoe krijg je een brood nu precies goed. Oefening baart kunst,…
Bekijk meer Gevlochten MelkbroodBroodje Pangang
Ingrediënten: 2 speklapjes, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels ketjap manis, scheutje citroensap, ketoembar, gemberpoeder, 1 ui, 2 ciabatta broodjes, pluksla, atjar tjampoer, babi pangangsaus,
Bekijk meer Broodje PangangPizza!
Vandaag een leuke middag gehad vol taartjes bakken bij Petit Gateau met Rosti Mepal, daarover later meer op Brutsellog Culistyle. Door al dat taartjes bakken…
Bekijk meer Pizza!Workshop bij Petit Gateau – Amsterdam
Vandaag was ik uitgenodigd voor een workshop ‘kleine taartjes bakken’ namens Rosti Mepal. Het werd gehouden bij Petit Gateau, een Frans patisserie zaakje in Amsterdam.…
Bekijk meer Workshop bij Petit Gateau – AmsterdamVarkenshaas met Sla (uit eigen moestuin)
Even makkelijk vandaag, varkenshaas Scandinavië van de Albert Heijn met gebakken aardappeltjes en jawel sla uit eigen moestuin! Het was misschien niet zo’n grote krop…
Bekijk meer Varkenshaas met Sla (uit eigen moestuin)Vega: Noodles met Shiitake en Pad Thai Saus
Ingrediënten: noodles, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 pakje vega-wokblokjes, 100 gram shii-take, 3 bosuien, 125 gram taugé, 1/2 flesje OnOff Spices Pad Thais saus,
Bekijk meer Vega: Noodles met Shiitake en Pad Thai SausCouscous met Gehakt en Courgette
Ingrediënten: couscous, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 200 gram rundergehakt, 1 courgette, 1/2 eetlepel za’atar kruiden, zout, 1 blikje tomatenpuree, koriander
Bekijk meer Couscous met Gehakt en CourgetteAardappelschotel met Prei, Doperwten en Spekjes
Ingrediënten: 450 gram krieltjes, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 prei, 100 gram doperwten, geraspte kaas, paneermeel
Bekijk meer Aardappelschotel met Prei, Doperwten en SpekjesBroodplankje
Na de high tea van vanmiddag waren we er al van overtuigd dat we ‘s avonds geen trek meer zouden hebben om een maaltijd te…
Bekijk meer BroodplankjeTheehuis Kees & Sien in Veenendaal
Eindelijk is het er van gekomen, de high tea die Michel had beloofd aan Britt. We hadden tijd en een leuk adres gevonden. Namelijk theehuis…
Bekijk meer Theehuis Kees & Sien in VeenendaalSnelle Hachee
Ingrediënten: aardappels, zout, potje rode kool, 2 schnitzels, 15 verse zilveruitjes, 1 prei, scheutje rode wijn, 250 ml water, 2 blaadjes laurier, 1 eetlepel appelstroop,…
Bekijk meer Snelle HacheeCafetaria ‘t Hoekje in Veenendaal
Een drukke week gehad, helemaal op. Michel heeft daarom wat makkelijks gehaald voor mij een satéschotel met friet.
Bekijk meer Cafetaria ‘t Hoekje in VeenendaalBangers’n Mash
Hier had ik gewoon zin in en eigenlijk weinig spannend, behalve de jus dan. Een beetje van mijzelf en een beetje van Maggi. Ingrediënten: 2…
Bekijk meer Bangers’n MashGevulde Croissants met Gerookte Kip en Salsa
Dit recept kwam ik tegen bij By Aranka. Ik heb het wel aangepast en maar 1 blik croissantdeeg gebruikt, ik heb dus nog ‘spread’ over…
Bekijk meer Gevulde Croissants met Gerookte Kip en Salsa