Rijst met Gehaktballetjes en Komkommer in Tomatensaus

Rijst met Gehaktballetjes en Komkommer in Tomatensaus

Rijst met Gehaktballetjes en Komkommer in Tomatensaus

Vijf jaar verder qua Tip, ik heb nu 1983 uit de kast gepakt. Dit recept vond ik wel erg bijzonder, een stoofpotje met komkommer. Komkommer in warme gerechten, dat heb ik eigenlijk nog nooit gedaan. Is het lekker? Best wel, het geeft net een frisse bite.

Ingrediënten: rijst, 12 gehaktballetjes, 1 ui, 1 komkommer, 1 blik tomaatblokjes, 1 eetlepel worcestershiresaus, 50 ml witte wijn, 1 eetlepel aardappelzetmeel, oregano,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 12 gehaktballetjes rondom bruin. Schep de gehaktballetjes uit de pan. Bak in de achtergebleven boter 1 gesnipperde ui tot het zacht en een beetje bruin is. Schil ondertussen 1 komkommer. Halveer de komkommer door de lengte en snij vervolgens in plakjes van ongeveer 1 centimeter. Voeg de komkommer toe aan de ui en bak 5 minuten mee. Doe de gehaktballetjes terug in de pan. Voeg vervolgens 1 blik tomaatblokjes en 1 eetlepel worcestershiresaus toe. Laat het geheel 10 minuten zachtjes stoven. Maak ondertussen een sausje van 50 ml witte wijn en 1 eetlepel aardappelzetmeel. Voeg het sausje toe en roer goed zodat de tomatensaus bindt. Voeg oregano toe naar eigen smaak. Serveer de gehaktballetjes met komkommer en tomatensaus met de rijst. Eet smakelijk!

(269 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

One thought on “Rijst met Gehaktballetjes en Komkommer in Tomatensaus

  1. wat leuk dat ik dit recept weer terug vind. Heel lang geleden heb ik het een keer gemaakt, en zeer waarschijnlijk uit het blad “Tip “. Qua jaartal moet dit denk ik het recept zijn. Ik heb momenteel een grote opbrengst van eigen komkommers en zoek naar wat variatie om ze te eten. Dit stoofgerecht kwam de laatse tijd geregeld in mijn gedachten, ik had alleen geen idee meer van hoe en wat precies. Wat geweldig dat ik het hier nu vind. Ga dit stoofpotje zeker deze week weer op het menu zetten. hartelijk bedankt voor het plaatsen van hetrecept.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top