Bananen Tarte Tatin

Bananen Tarte Tatin

Bananen Tarte Tatin

Ingrediënten: 200 gram suiker, 25 gram boter, 2 takjes rozemarijn, 5 bananen, Danerolles kant-en-klaar bladerdeeg,

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt 25 gram boter met 200 gram suiker tot de het goudbruine kleur krijgt. Doe dit al roerend met een houten lepel. Zodra de karamel goudbruin is de pan van het vuur halen. Leg 2 takjes rozemarijn in de karamel. Pel 5 bananen en snij ze in stukken (niet te klein). Leg dit voorzichtig in de karamel (karamel is erg heet). Bedek de hele bodem met de banaan. Bedek met de kant-en-klare bladerdeeg. Zet de pan in de voorverwarmde oven voor ongeveer 25 minuten of tot het bladerdeeg mooi bruin is. Haal de pan uit de oven en laat het geheel een paar minuten afkoelen (niet te lang!). Keer de pan vervolgens op een groot bord. Haal de rozemarijntakjes eruit. Serveer de bananen tarte tatin eventueel met wat ijs!

0
(15 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 thoughts on “Bananen Tarte Tatin

  1. Waar je erg moet opletten is dat de caramel niet te hard gaat. Zodra het een kleurtje begint te krijgen van het vuur afhalen. Als de suiker te donker wordt (dus gaat verbranden). wordt het bitter. Vond het niet echt zoet, misschien komt het door de rozemarijntakjes die mee gebakken zijn, die maakten het wat frisser.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top