Beste Anja,

In kijk regelmatig op jouw Blog en merk dat jullie regelmatig aan de pasta zitten.
Zelf ben ik ook dol op pasta en we eten het tegelmatig, regelmatig maar dan meestal met de bekende rodesaus of ala carabonara en af en toe met Alio, olio et peperonico.
Altijd opzoek naar een lekker pastarecept kwam ik het onderstaande recept tegen op koken.blogspot.com en ik kan je vertellen dat het heerlijk is. Zelf heb ik alleen wat tomaten ketchup (geen puree) toegevoegd.

Pasta en pesto

Ingrediënten:

pasta naar keuze
pesto
gedroogde tomaten
pijnboompitten
creme fraiche
parmezaanse kaas
peper en zout

Kook de pasta “al dente”, snijd de zongedroogde tomaten fijn. En meng de pesto, de stukjes tomaten en creme fraiche.
Bak pijnboompitten in een droge koekenpan, giet pasta af en verwarm dan in de pan het pesto-mengsel, proeven of er zout en peper door moet. Roer het mengsel door de pasta, pijnboompitten en parmezaanse kaas er over heen. En smullen maar.

In plaats van zout gebruik ik liever bouillonpoeder of chicken powder (Knor)

Oh ja met de bovenstaande ingrediënten moet je een beetje experimenteren met de hoeveelheden.
Zelf haal ik de zongedroogde tomaten bij de Turkse supermarkt (merk is Seren), haal het kippen poeder bij de chinees (Wah Nam Hong) in Den Haag waar wij wonen.
Jullie wonen geloof ik in de buurt van Ede of Veenendaal, daar moeten deze ingrediënten toch ook te koop zijn

Groetjes,

Remi