Perentaart

Ingrediënten: 100 gram boter, 150 gram suiker, 3 eieren, 3 eetlepels citroensap, 250 gram magere kwark, 150 gram zelfrijzend bakmeel, 3 peren, 30 gram amandelschaafsel, kaneel,

Klop 100 gram boter met 150 gram suiker luchtig. Breek er 3 eieren boven en klop dit er door. Voeg daarna 3 eetlepels citroensap, 250 gram magere kwark en 150 gram zelfrijzend bakmeel toe en spatel het luchtig door het beslag. Doe het beslag nu in een ingevette en bebloemde taartvorm. Schil 3 handperen en snijd ze in schijfjes. Leg de perenschijfjes op het beslag. Strooi er nu ongeveer 30 gram amandelschaafsel over. Als laatste bestrooien met kaneel en wat suiker. Nu kan het in de voorverwarmde oven op 160 graden voor ongeveer 90 minuten. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

13 Antwoorden op “Perentaart”

  1. Oh wat is dit een heerlijke taart. Vanmiddag gemaakt en nu al bijna op. Ik heb de kwark vervangen door volle yoghurt want ik had niets anders in huis.
    Smaakte fantastisch.

Laat een antwoord achter aan Barbara Oostdam Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *