Perentaart

Perentaart

Perentaart

Ingrediënten: 100 gram boter, 150 gram suiker, 3 eieren, 3 eetlepels citroensap, 250 gram magere kwark, 150 gram zelfrijzend bakmeel, 3 peren, 30 gram amandelschaafsel, kaneel,

Klop 100 gram boter met 150 gram suiker luchtig. Breek er 3 eieren boven en klop dit er door. Voeg daarna 3 eetlepels citroensap, 250 gram magere kwark en 150 gram zelfrijzend bakmeel toe en spatel het luchtig door het beslag. Doe het beslag nu in een ingevette en bebloemde taartvorm. Schil 3 handperen en snijd ze in schijfjes. Leg de perenschijfjes op het beslag. Strooi er nu ongeveer 30 gram amandelschaafsel over. Als laatste bestrooien met kaneel en wat suiker. Nu kan het in de voorverwarmde oven op 160 graden voor ongeveer 90 minuten. Eet smakelijk!

0
(672 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

11 thoughts on “Perentaart

 1. Hoi Anja,

  ik heb je taart net gemaakt (hij staat nog af te koelen, ben benieuwd!) maar klopt het dat deze taart niet hoog wordt? Ik weet dat na het zien van je foto niet helemaal zeker. Anders is de mijne namelijk mislukt 🙁

  Groetjes,
  Kim

 2. geachte ,
  Ik heb dit recept opgeschreven om eens uit te proberen maar ik zie geen vorm grootte en dit is ook belangrijk .
  Ik schat de vorm volgens de foto op 24 cm ?
  Graag een antwoordje .
  Groeten Willy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top