Ingrediënten: 1 flinke kipfilet, 1 teentje knoflook, 1 theelepel ketoembar, 1 eetlepel ketjap manis, rijst, 100 gram geraspte kokos, 1 theelepel sambal, 1 theelepel gemberpoeder,…
Bekijk meer Kruidige Spitskool met SatéEthiopische Lunch
Vandaag ben ik naar de Nespresso launch van een nieuwe pure origine lungo geweest in het Tropenmuseum in Amsterdam. De nieuwe smaak ‘Bukeela ka Ethiopia’…
Bekijk meer Ethiopische LunchNoodles met Indische Hachee
Omdat ik gisteren voor een weeshuis had gekookt, bleef er nog genoeg over. Dus wat verpakkingen noodles en glasvermicelli opmaken, Indische hachee opwarmen en weer…
Bekijk meer Noodles met Indische HacheeIndische Hachee
Ingrediënten: 600 gram rundvlees, zout, peper, 3 teentjes knoflook, 3 flinke uien, 3 tomaten, 2 bouillonblokjes (vierkante van Maggi), 200 ml water, 1 blikje tomatenpuree,…
Bekijk meer Indische HacheeSpekkoek
Het lijkt wel een Indisch weekend zo op Brutsellog met de pastel goreng, nu de spekkoek en vanavond de Indische hachee. Michel had dit beloofd…
Bekijk meer SpekkoekPastel Goreng
Oftewel gebakken Indische pasteitjes met kipfilet en groenten. De aanwijzingen in het recept wat ik probeerde was ietwat summier en ook de verhoudingen klopten niet…
Bekijk meer Pastel GorengAndijviestamp
Gewoon omdat ik er zin in had, andijviestamp met een braadworst.
Bekijk meer AndijviestampIndonesisch Stoofpotje in een Mandje
Vandaag wist ik dat de kans dat ik laat thuis zou komen groot zou zijn. Uiteindelijk viel het mee omdat mijn collega een auto had…
Bekijk meer Indonesisch Stoofpotje in een MandjeIndisch Stoofvlees met Fruit
Ingrediënten: rijst, 2 hamlapjes, zout, peper, gemberpoeder, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 rode paprika, 1 prei, 1 appel, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels…
Bekijk meer Indisch Stoofvlees met FruitCotelette Suisse
Cotelette Suisse is de benaming voor een cordon blue maar dan met een bot. Met ribkarbonades leek me het wel te doen, het opensnijden, maar…
Bekijk meer Cotelette SuisseBoerenkool met Slavink
Makkelijke maandag, zoals wel vaker en ook vaker op het bord: boerenkool stamppot. Deze keer met slavink en niet te vergeten jus.
Bekijk meer Boerenkool met SlavinkCurry van Kipfilet en Tomaat met Naanbrood
Vandaag hoefde ik niet te koken, dat deed Britt. Superfijn! Ze maakte deze curry, en lekker dat het was! Ingrediënten: naanbrood, 2 kipfilets, 1 theelepel…
Bekijk meer Curry van Kipfilet en Tomaat met NaanbroodTomatensoep met Balletjes
Ingrediënten: 1 Albert Heijn Verspakket voor tomatensoep met 1 blikje tomatenpuree, 1 ui, 1 wortel, 1 teentje knoflook, tijm, 750 gram roma tomaten, 2 blokjes…
Bekijk meer Tomatensoep met BalletjesLasagne
Ingrediënten: 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 250 gram gehakt, 250 gram champignons, 1 pot worteltjes 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje…
Bekijk meer Lasagne