Deze stond al op ons lijstje ‘hier moeten we heen wanneer we op vakantie zijn’. Het was ook een van de weinige toko’s die we…
Bekijk meer Toko Sari in StadskanaalBroodplank bij Lunchcafé Mokka’s in Stadskanaal
Vanochtend zijn we richting Stadskanaal gegaan, sowieso voor de toko, maar ook omdat we er verschillende leuke lunchtentjes hadden gezien. We zijn gaan uiteindelijk gaan…
Bekijk meer Broodplank bij Lunchcafé Mokka’s in StadskanaalGehaktrolletje gevuld met Kaas
Na nog twee uur in de auto te hebben gezeten zijn we aangekomen bij ons huisje bij Landal Bourtange. We moesten nog even wachten, want…
Bekijk meer Gehaktrolletje gevuld met KaasTwaalf-uurtje bij Van Der Valk Apeldoorn
Regen, file en druk op de weg. Zo begon onze eerste vakantiedag. Onze eerste stop was rond half één bij Van der Valk Apeldoorn. Zal…
Bekijk meer Twaalf-uurtje bij Van Der Valk ApeldoornKaasschnitzel met Salade en Friet
Bij het boodschappen doen afgelopen zaterdag dachten we nog dat de rendang van gisteren wel voldoende was voor twee keer. Niet dus, een broodje rendang…
Bekijk meer Kaasschnitzel met Salade en FrietBao Bun Rendang
De rendang van gisteren was niet voldoende om vanavond nog eens met zijn tweeën van te eten. Maar op een broodje, of in dit geval…
Bekijk meer Bao Bun RendangRendang met Rijst en Boontjes
Ingrediënten: 1 ui, 3 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 1 stukje gember, 2 theelepels laos, 1 theelepel korianderpoeder, 1/2 theelepel kaneel, 1 theelepel komijnpoeder, 1…
Bekijk meer Rendang met Rijst en BoontjesUdon-Noodles met Gehakt en Groenten in Zelfgemaakte Woksaus
Ingrediënten: udon-noodles, 4 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels ketjap manis, 3 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel honing, 1/2 eetlepel gembersiroop, 150 gram gehakt, 400 gram macaroni- en…
Bekijk meer Udon-Noodles met Gehakt en Groenten in Zelfgemaakte WoksausZuurkool met Filetlapje
We hadden nog wat aardappels liggen die echt op moesten. Het werd daarom ook vandaag een AGV-tje. Het werd een zuurkoolstamppot met een gemarineerd varkensfiletlapje.…
Bekijk meer Zuurkool met FiletlapjeBourgondisch Stoofpotje met Aardappelpuree
Het was al weer een tijdje geleden dat ik een stoofpotje als weekmaaltijd haalde bij de slager. Bij gebrek aan inspiratie qua eetplanning had ik…
Bekijk meer Bourgondisch Stoofpotje met AardappelpureeSchnitzel Züricher Art met Salade en Friet
Niet speciaal, maar wel lekker. Schnitzel met Züricher Art saus (saus uit een Duits zakje met kastanjechampignons) met een salade en friet.
Bekijk meer Schnitzel Züricher Art met Salade en FrietNoodles met Kip in Zoetzure Saus
Ingrediënten: udon-noodles, 1 ui, 1 rode paprika, 1 kipfilet, 100 gram champignons, 2 eetlepels tomatenketchup, 4 eetlepels rijstazijn, 4 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels donkere basterdsuiker,…
Bekijk meer Noodles met Kip in Zoetzure SausRode Kool met Gehakt Cordon Bleu
Het AGV-tje is weer terug op de maandag. Vandaag werd het rode kool stamppot met een gehakt cordon bleu. De gehakt cordon bleu heb ik…
Bekijk meer Rode Kool met Gehakt Cordon BleuUi en Smac op Brood
Vandaag heeft Michel gekookt. Hij wilde een gerecht maken wat hij nog uit zijn jeugd herinnerde: uien met boterhamworst op brood. Het werd dit met…
Bekijk meer Ui en Smac op Brood