Traditiegetrouw gourmetten we eerste of tweede kerstdag bij mijn vader. Dit jaar was het dus eerste kerstdag. We gourmetten met een bakplaat aan je bord…
Bekijk meer GourmettenCordon Bleu met Sperzieboontjes en Aardappelbolletjes
Vandaag een makkelijke maaltijd: cordon bleu met sperzieboontjes en aardappelbolletjes.
Bekijk meer Cordon Bleu met Sperzieboontjes en AardappelbolletjesBroccoli en Wortel met Kokos
Ingrediënten: 4 kemirinoten, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, ketoembar, kurkuma, 1 broccoli, 2 wortels, 250 ml water, 50 gram santen, 1/2 kippenbouillonblokje,
Bekijk meer Broccoli en Wortel met KokosKrokante Kipschnitzeltjes met Salade en Gebakken Aardappeltjes
Vandaag kleine kip krokant schnitzels met salade en gebakken aardappeltjes. De krokante kipschnitzeltjes, die eigenlijk voor de gourmet zijn bedoeld, heb ik 10 minuten op…
Bekijk meer Krokante Kipschnitzeltjes met Salade en Gebakken AardappeltjesGnocchi met Italiaanse Ricotta-Gehaktballetjes
Ingrediënten: 1 Allerhande box voor gnocchi met Italiaanse ricotta-gehaktballetjes (300 gram gehakt, 100 gram ricotta, tijm, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 rode paprika, 1…
Bekijk meer Gnocchi met Italiaanse Ricotta-GehaktballetjesRotirol van Kippie Veenendaal
Vandaag heb ik kip roti gehaald bij Kippie. Gewoon lekker makkelijk. De kip roti is eigenlijk een rotirol. Dit is roti gevuld met kip, kousenband…
Bekijk meer Rotirol van Kippie VeenendaalBoerenkoolstamppot met Speklap
Een simpele maaltijd vandaag: boerenkoolstamppot met een speklap. De speklap was een speklap met satémarinade.
Bekijk meer Boerenkoolstamppot met SpeklapEntrecote met Friet
Bij Landwinkel de Eekhoeve die op hetzelfde terrein zit als Theehuis Bij Kees & Sien hebben we na het Boeren Smulmoment. Beide hadden we het…
Bekijk meer Entrecote met FrietBoeren Smulmoment bij Theehuis Bij Kees & Sien Veenendaal
Vandaag was Michel ook vrij, gezellig. Alleen geen museumbezoek vandaag, al was het weer wel mooi om er op uit te gaan. Er waren boerenprotesten…
Bekijk meer Boeren Smulmoment bij Theehuis Bij Kees & Sien VeenendaalGebakjes van Bakkerij ‘t Haverland Veenendaal
Vandaag wonen Michel en ik alweer vijftien jaar samen! Daarom een gebakje bij de koffie en thee. Ik had de gebakjes bij ‘t Haverland gehaald.…
Bekijk meer Gebakjes van Bakkerij ‘t Haverland VeenendaalKip Kerrie
Ingrediënten: rijst, 1 kipfilet, 1 theelepel sambal, 1 prei, 3 teentjes knoflook, 100 gram champignons, 250 ml kokosmelk, 1/2 eetlepel kerriepoeder, 1/2 eetlepel nandan masala,…
Bekijk meer Kip KerrieDuitse Schnitzels met Champignonsaus
Vandaag een makkelijke maaltijd. Duitse schnitzels met champignonsaus met erbij sperzieboontjes en hasselback aardappeltjes.
Bekijk meer Duitse Schnitzels met ChampignonsausZelfgemaakte Nasiblokken (Nasischijven / Nasiballen)
Van de nasi van gisteren had ik nog over. Daar wilde ik eens nasiblokken (of ook wel nasischijven / nasiballen) van maken. Dat is gelukt!…
Bekijk meer Zelfgemaakte Nasiblokken (Nasischijven / Nasiballen)Nasi Goreng
Ingrediënten: rijst, 2 uien, 4 teentjes knoflook, gemberpoeder, ketoembar, 1 theelepel sambal, 150 gram bakbacon, 150 gram hamblokjes, 1 prei, 2 eieren, 2 eetlepels vissaus,…
Bekijk meer Nasi Goreng