Van de week nam ik een vleeswarentrio mee bij Slagerij van Doorn. Het vleeswarentrio was deze keer honingham, kip aan t spit en parmaham. Bij…
Bekijk meer Meloen met ParmahamPetit Cakes van Rose & Vanilla Utrecht
Vandaag had ik een soort van ‘trip down memory lane‘. Ik maakte na zo’n 3 1/2 jaar weer de wandeling van Utrecht Centraal naar Oudenoord.…
Bekijk meer Petit Cakes van Rose & Vanilla UtrechtWraps met Gerookte Kip
Vandaag had ik een kleine afscheidsborrel van een directe collega in Utrecht. Dat betekende dus dat ik wat later thuis zou zijn. Daarom wat makkelijks.…
Bekijk meer Wraps met Gerookte KipGrootmoeder’s Stoofpotje met Aardappelpuree
Stoofpotje, dat vind ik echt lekker. Deze week had slagerij van Doorn een grootmoeder’s stoofpotje met aardappelpuree in de aanbieding. Even het stoofpotje opwarmen in…
Bekijk meer Grootmoeder’s Stoofpotje met AardappelpureeKipsatéschnitzel met Aardappeltjes en Salade
Vandaag een kipsatéschnitzel van Poelier de Munt, een kipfilet gevuld met satésaus. Erbij een salade en krieltjes.
Bekijk meer Kipsatéschnitzel met Aardappeltjes en SaladeNasi met Saté van t Hoekje Veenendaal
Eigenlijk zouden we Chinese tomatensoep eten. Dat stond ook al op tafel, maar het was gewoon niet lekker. Chinese tomatensoep invriezen en dan weer opwarmen…
Bekijk meer Nasi met Saté van t Hoekje VeenendaalVegetarische Curry met Appel
Ingrediënten: rijst, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1 1/2 theelepel tandoorikruiden, 1 theelepel garam masala, 1 blikje tomatenpuree, 1 blikje doperwten met…
Bekijk meer Vegetarische Curry met AppelWraps met Krokante Kipschnitzel en Kipbraadworst
Wraps zijn ideaal om restje mee op te maken. Zo had ik in de vriezer 1 krokante kipschnitzel en 1 kipbraadworst. In de koelkast had…
Bekijk meer Wraps met Krokante Kipschnitzel en KipbraadworstBavette Gevuld met Spinazie, Spek en Pijnboompitten
Ingrediënten: 350 gram bavette aan één stuk, groene pesto, plakjes ontbijtspek, 75 gram spinazie, pijnboompitten,
Bekijk meer Bavette Gevuld met Spinazie, Spek en PijnboompittenGehaktballetjes in Tomatensaus
Ingrediënten: 10 snackballetjes van ‘t Binnenveld, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, 1 potje wortels, 500 ml gezeefde tomaat, ketjap manis, chilisaus, zout, pastakruiden,
Bekijk meer Gehaktballetjes in TomatensausTaartjes van Mekking Veenendaal
Gisteren hebben we onze eerste vaccinatie gehaald. Wat een grappige locatie hadden we. Ik had niet raar opgekeken als er iemand langs zou komen lopen…
Bekijk meer Taartjes van Mekking VeenendaalRendang
Ingrediënten: 1 ui, 4 teentjes knoflook, 1 1/2 theelepel sambal, een stukje gember, 2 theelepels laos, 1 theelepel korianderpoeder, 1/2 theelepel kaneel, 1 theelepel komijnpoeder,…
Bekijk meer RendangVarkenshaas met Champignons en Ham in Roomsaus
Ingrediënten: 1 varkenshaas, 150 gram champignons, 100 gram ham, 40 gram boter, 40 gram bloem, 250 ml kookroom, 150 ml bouillon van een half blokje,…
Bekijk meer Varkenshaas met Champignons en Ham in RoomsausSpinazie met Smulrol
Vandaag spinazie met aardappeltjes en een smulrol van boerderij het Binnenveld.
Bekijk meer Spinazie met Smulrol