Met al dat thuiswerken beweeg je eigenlijk een stuk minder. Ik fietste altijd naar het station, trok een sprintje met alle medereizigers naar de tramhalte…
Bekijk meer IJsje bij Tamminga VeenendaalVlaams Stoofvlees met Aardappelpuree
De slager is weer open na de vakantie. Fijn, want inmiddels werk ik ook al weer bijna 2 weken na mijn vakantie. Met al die…
Bekijk meer Vlaams Stoofvlees met AardappelpureeWikinger Topf – Vikingschotel
Wikinger topf, of in het Nederlands Vikingschotel. Ik heb het wel eens gemaakt, maar dan met een zakje uit een Duitse supermarkt. Heel toevallig zagen…
Bekijk meer Wikinger Topf – VikingschotelSpinazie met een Speklapje
Vandaag spinazie met aardappeltjes en een gekruid speklapje van ‘t Binnenveld.
Bekijk meer Spinazie met een SpeklapjePasta met Indisch Stoofvlees
Uiteraard maakte ik gisteren van het Indische stoofvlees veel te veel voor ons twee. Dat kwam mooi uit, want vandaag had ik een best drukke…
Bekijk meer Pasta met Indisch StoofvleesIndisch Stoofvlees
Ingrediënten: 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, kruidnagelpoeder, kaneel, nootmuskaat, 600 gram sucadelappen, 250 gram champignons, scheutje azijn, 1 blikje tomatenpuree, 4…
Bekijk meer Indisch StoofvleesTaartje bij de Proeftuin bij Intratuin Amersfoort
Gisteren hadden we voor mijn stekjes handige kweekkasjes gekocht. Alleen ik had er toch een paar meer nodig, want ik wilde ook nog eens cactussen…
Bekijk meer Taartje bij de Proeftuin bij Intratuin AmersfoortTiramisu’s van Piretti Veenendaal
Vanochtend zag ik op Instagram een post van Piretti. Er waren weer veel verschillende smaken tiramisu gemaakt. Drie van de vier smaken kenden we al,…
Bekijk meer Tiramisu’s van Piretti VeenendaalCarpacciorollade van de BBQ
Ingrediënten: pijnboompitten, 2 dunne bavettes, truffelmayonaise, 2 gegrilde paprika’s, geraspte kaas, basilicum, zout, peper,
Bekijk meer Carpacciorollade van de BBQSushibowl met Krokante Kipschnitzel
Ingrediënten: 250 gram sushirijst, 350 ml water, 2 krokante kipschnitzels, komkommer, edamame boontjes uit blik, cherrytomaatjes, gefruite uitjes, sambasaus,
Bekijk meer Sushibowl met Krokante KipschnitzelNoodles met Kip, Paprika en Pindasaus
Lekker makkelijk, bijna alles kan in één pan. Als je kant-en-klare pindasaus neemt in ieder geval wel. Michel maakte uiteraard zijn eigen pindasaus. Ingrediënten: 1…
Bekijk meer Noodles met Kip, Paprika en PindasausGebakjes van Bakkerij ‘t Haverland Veenendaal
Morgen, 26 augustus, bestaat Brutsellog al weer 16 jaar. Zestien jaar lang maak ik dus al een foto van wat ik eet elke avond. Voor…
Bekijk meer Gebakjes van Bakkerij ‘t Haverland VeenendaalTortellini in Tomatensaus met Courgette en Gehakt
Lekker makkelijk, alles uit één pan! Ik gebruikte mijn stoofpan, lekker groot en in die pan kan je tenminste ook iets bakken. Ingrediënten: 1 ui,…
Bekijk meer Tortellini in Tomatensaus met Courgette en GehaktWafeltjes met Citroenijs
Omdat zoete wafels niet echt bij ribeye en doperwten met worteltjes passen, bedachten we een ander toetje. Heel simpel wafels met citroenijs. Het citroenijs is…
Bekijk meer Wafeltjes met Citroenijs