Deze week had de slager procureurslapjes in de aanbieding. Mooi om shoarma mee te maken. Dat deden we vandaag. De barbecue werd opgestookt naar 150…
Bekijk meer Shoarma van de BarbecueChinese Tomatensoep
Ingrediënten: 1 kipfilet, 1 liter gezeefde tomaat (2 pakjes), 1 blokje kippenbouillon, 4 eetlepels donkere basterdsuiker, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel…
Bekijk meer Chinese TomatensoepGoulash Stoofschotel van de Slager
Vandaag weer een weekmaaltijd van Slagerij van Doorn. Deze keer een goulash stoofschotel met aardappelgratin.
Bekijk meer Goulash Stoofschotel van de SlagerSperziebonen, Kip en Paprika in Pindasaus
Ingrediënten: 250 gram sperziebonen, 1 ui, 1 theelepel sambal, 1 kipfilet, 1 rode paprika, 300 ml water, 1 Maggiblokje, 2 eetlepels pindakaas,
Bekijk meer Sperziebonen, Kip en Paprika in PindasausKiploempia met Pittige Kip
Vandaag moest ik sinds lange tijd voor het werk in Utrecht zijn. Weer even wennen hoor. Het fietsen op een gewone fiets (veel langzamer), in…
Bekijk meer Kiploempia met Pittige KipSpinazie met Saucijs
Vandaag spinazie-stamppot met een saucijs.
Bekijk meer Spinazie met SaucijsCannellonirolletjes van de BBQ
Ingrediënten: 300 gram gehakt, 75 gram spinazie (diepvries), 4 augurkjes, lasagnekruiden, geraspte kaas, 7 cannelloni-rolletjes, bacon, tomatensaus,
Bekijk meer Cannellonirolletjes van de BBQPizza van de BBQ
Vandaag maakte Michel pizza van de barbecue. Gewoon een pizza met tomatensaus, salami, ui, champignons en kaas. De barbecue werd hoog op gestookt, pizzasteen er…
Bekijk meer Pizza van de BBQSchnitzel met Jägersaus
Bij de slager haalde ik van de week ook schnitzels. Wiener schnitzels om precies te zijn, want dat hoort nu eenmaal bij de Oostenrijkse week.…
Bekijk meer Schnitzel met JägersausCordon Bleu met Friet en Doperwten met Worteltjes
Vandaag cordon bleu met dunne friet en doperwten met worteltjes.
Bekijk meer Cordon Bleu met Friet en Doperwten met WorteltjesTiramisu’s van Piretti Veenendaal
Naast de broodjes polpette die we haalden bij Piretti namen we natuurlijk ook tiramisu’s mee. Voor mij was het de klassieke tiramisu. Voor Michel een…
Bekijk meer Tiramisu’s van Piretti VeenendaalWiener Rostbraten van de Slager
Eén van de weekmaaltijd bij slager van Doorn was Wiener rostbraten. Geen idee wat het was. Het bleek rosbief te zijn met jus en gefruite…
Bekijk meer Wiener Rostbraten van de SlagerBroodjes Polpette van Piretti Veenendaal
Vandaag hebben we in het dorp broodjes gehaald. Bij Piretti kozen we allebei voor een broodje polpette, het Italiaanse equivalent voor een broodje bal. Michel…
Bekijk meer Broodjes Polpette van Piretti VeenendaalBroodje Hamburger van de BBQ
Vandaag bakte Michel hamburgers op de barbecue. Deze keer niet op de grote barbecue, maar op de kleine Weber to go. Dat was toch weer…
Bekijk meer Broodje Hamburger van de BBQ