Over & Contact

Leuk dat je langs komt op Brutsellog! Brutsellog is een blog met alles wat ik dagelijks op tafel zet. Dat is gewoon het dagelijkse avondeten, maar ook die lunch bij dat leuke tentje of die lekkere high tea of dat speciale etentje.

Brutsellog is in augustus 2005 begonnen met wat ik dagelijks eet, eigenlijk gewoon om te ontdekken wat de mogelijkheden van bloggen is. Eten is iets wat je dagelijks doet, maar wat je snel weer vergeet. Ronald Giphart heeft me destijds, door een quote op tv, geïnspireerd om foto’s te gaan maken van het eten. Brutsellog is dan ook mijn persoonlijke eetdagboek.

Waarom Brutsellog eigenlijk Brutsellog heet? Brutsellog is afgeleid van ‘brutselen’ wat zoiets betekent als zonder veel gedoe in de keuken iets lekkers bereiden. Log is natuurlijk afgeleid van weblog. Brutselen en weblog gecombineerd werd dus Brutsellog. Al sinds augustus 2005

Brutsellog wordt door mij alleen geschreven met technische hulp van mijn vriend. Wat begon als een experiment is nu een leuke, uit de hand gelopen hobby die al veel leuks op mijn pad heeft gebracht!

Anja van Heiningen

Per mail is Brutsellog bereikbaar op mail[at]brutsellog.nl (vervang [at] door @ ).
En via Fediverse/Acitivitypub (oa mastodon/friendly/pleroma) : @Anja

(3.941 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

119 thoughts on “Over & Contact

 1. Vorig jaar op de huishoudbeurs stond er iemand met surinaamse mayo, dat was zo lekker. Ik kan het nergens meer vinden, misschien kan iemand mij er mee helpen.

 2. ik heb een Etna oven /fornus, met boekje ` etna ovengeheimen“ ik zou graag een goed en hedenndaags bruikbaar recept willen voor het bakken van een krentenbrood

 3. dag mensen,
  wat grappig dat ik jullie vind! Zojuist viel me in een tel gesprek zomaar een woord van m’n helaas reeds lang overleden moeder uit de mond: “een brutseltje”. Inderdaad een even snel gemaakt roergerechtje, precies zoals jullie dat omschrijven. Moeder Aagje was geboren in 1922, in Harmelen (U), kookte zeer hollands de sterren van de hemel, stond open voor mijn meer aziatisch getinte brutseltjes rond 1980, maar helaas stierf ze al in 1990.
  Brutselige groeten van Aagje, via Jaap!!

 4. Complimenten! Ik ben best kritisch wat betreft foodblogs. En het spijt me voor de grove taal, maar dit ziet er allemaal zo goed (mooie foto’s) en smakelijk uit dat dit wat mij betreft pure foodporn is :-).

  Deze site komt zeker weten op my favo lijstje ter inspiratie.

 5. Lekkere recepten, maar hoe open ik het vervolg?
  Bij sommige staat er “lees verder” maar andere helaas niet. Wilt U mij helpen svp.
  Hartelijke groeten Stef.

  1. Hallo,

   Als er geen lees verder bij staat dan is er geen recept bij.

   Anders kan je nog proberen om te klikken op de naam van het artikel bv andijvie stamppot met draadjesvlees (waar dus geen lees verder bij staat en geen recept bij staat)

   Gr. Anja

 6. Ik ken het boekje van Dr.Shelton en ontdekte het terug in de kookboeken van Pascale Naessens. Zij gebruikt in haar boeken zijn voedselcombinaties. Wel vreemd dat zij in haar boeken nooit zijn naam vernoemd. Dr. Shelton zegt dat je zijn dieet hooguit twee weken mag volgen. Pascale zegt daar niets van in haar boeken.. Weet u of deze voedselcombinaties langer dan twee weken gevolgd mogen worden en mag Pascale deze methode wel gebruiken in haar boeken, zonder zijn naam te vernoemen.. Dit hield mij al een tijdje bezig.

  Mylène.

 7. Geachte Anja ,
  Ik ben uw gebak van een perentaart gezien via Pinterest . Het recept stond gedateerd op maandag 6 Oktober 2014 .Ik heb de interesse om deze ook te maken maar wat is de grootte van de vorm die gebruikt is ? Dit is toch ook belangrijk .
  Alvast bedankt ,
  Groeten , Allaert Willy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top