Ui en Smac op Brood
Vandaag heeft Michel gekookt. Hij wilde een gerecht maken wat hij nog uit zijn jeugd herinnerde: uien met boterhamworst op brood. Het werd dit met een beetje van nu, want ja brood toasten in een Airfryer kon toen echt nog niet en was het niet sambal in plaats van chilisaus. Bestond chilisaus toen eigenlijk al? In ieder geval was het een grappig gerecht wat lekker makkelijk weg at en sowieso wat snel en makkelijk te maken is.

Ingrediënten: 3 uien, 3 teentjes knoflook, 1 blikje smac, scheutje ketjap manis, scheutje chilisaus, gemberpoeder, kerriepoeder, 4 sneetjes brood,

Aantal personen: 2

Bak 3 in ringen gesneden ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook en in blokjes gesneden smac (1 blikje) tot de uien bijna zacht zijn. Breng op smaak met een scheutje ketjap manis, een scheutje chilisaus en een beetje kerriepoeder en gemberpoeder. Bak tot de uien helemaal zacht zijn. Toast ondertussen 4 sneetjes bruin brood in de Airfryer op 200 graden. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *