Bij de Albert Heijn hadden ze onlangs nog bao buns van de paasdagen in de aanbieding. Leuk, daar kan ik misschien wel wat lekkers mee maken. Het werd dus de bao buns met kip teriyaki. In de teriyakisaus hebben we zelf nog een klein beetje sojasaus met rooksmaak gedaan om het een beetje op barbecue te laten lijken. In ieder geval makkelijk en snel te maken.
Ingrediënten: 1 kipfilet, 75 ml sojasaus, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel basterdsuiker, 1 theelepel sesamolie, knoflookpoeder, gemberpoeder, 1 bosui, 4 bao buns
Kook 1 kipfilet tot het gaar is. Maak ondertussen de teriyakisaus met 75 ml sojasaus, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel basterdsuiker, 1 theelepel sesamolie, een beetje knoflookpoeder en een beetje gemberpoeder. Roer goed door. Snijd of trek de gekookte kipfilet. Schep dit samen met 1 in ringen gesneden bosui door de teriyakisaus. Verwarm de bao buns volgens de verpakking 1 minuut in de magnetron. Schep de kip teriyaki in de broodjes. Eet smakelijk!
0