Het idee heb ik van het blog Familie over de Kook. Ik vond het zo’n grappig idee. Ik heb het alleen wel anders gemaakt. Zo maakten zij het met een blikje ragout en ik heb het nu gemaakt met een bechamelsaus. Ik gebruikte ook andere kruiden en zelfs de pasteibakjes hebben een andere kerstvorm. In ieder geval was het lekker.
Ingrediënten: 1 theelepel sambal, 150 gram champignons, 3 teentjes knoflook, 4 pasteibakjes, boter, 2 eetlepels bloem, ongeveer 350 ml melk, 1 maggiblokje, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel pindakaas, Chinese vijfkruidenpoeder, gebakken uitjes,
Aantal pasteitjes: 4
Bak 1 theelepel sambal in hete boter even aan. Voeg 150 gram fijngesneden champignons en 3 fijngehakte teentjes knoflook toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Schep de champignons uit de pan en laat afkoelen. Bak de pasteibakjes op 165 graden en 11 minuten in de Airfryer. Smelt boter in een pannetje. Voeg 2 eetlepels bloem toe. Roer even door. Voeg geleidelijk 300 ml melk toe (of meer of minder, tot je de gewenste dikte hebt). Voeg vervolgens 1 verkruimeld maggiblokje, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel pindakaas en Chinese vijfkruiden. Laat de pindakaas smelten. Vul de pasteibakjes met de saté ragout. Strooi er nog wat gebakken uitjes over. Eet smakelijk!
0

