Schnitzel Jachtsaus
In de vriezer hadden we nog schnitzels van de slager liggen. Dat waren echt joekels. Erbij maakte ik een jachtsaus of jägersaus, hoe je het wil noemen. Deze keer zonder zakje maar gewoon, gewoon.

Ingrediënten: 1 kleine ui, tijm, 50 gram ontbijtspek, 200 gram champignons, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel bloem, een scheut rode wijn, 1/2 maggiblokje, water, 2 schnitzels,

Aantal personen: 2

Bak 1 gesnipperde ui met wat tijm en 50 gram klein gesneden ontbijtspek tot de ui zacht is. Voeg 200 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 1 eetlepel tomatenpuree toe. Bak even mee. Voeg vervolgens 1 eetlepel bloem toe. Bak kort mee. Voeg een scheut rode wijn en 1/2 verkruimeld maggiblokje. Blijf goed roeren. Voeg daarna zoveel water toe tot je de gewenste dikte saus hebt. Bak de schnitzels rondom bruin. Serveer de schnitzels met de jachtsaus. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *