In de vriezer had ik nog gekookte rijst staan en in de koelkast nog twee eieren. Het werd daarom vandaag nasi zoals bij de Chinees. Lekker makkelijk zo op de maandag. Michel maakte er zijn satésaus bij.
Ingrediënten: rijst, 1/2 grote prei, 2 eieren, 150 gram ham, 1 1/2 eetlepel sojasaus, 1 theelepel sesamolie
Kook ruim van te voren de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst goed afkoelen. Bak in het olie 1/2 in ringen gesneden prei en 150 gram in vierkantjes gesneden ham. Wanneer de prei zacht is voeg je 2 geklutste eieren toe. Laat de eieren stollen en roerbak het los. Voeg vervolgens de rijst toe. Roer goed door. Breng op smaak met 1 1/2 eetlepel sojasaus en 1 theelepel sesamolie. Wok het even goed zodat het goed warm wordt.
0