Prei Kaas Soep
Deze week zijn we allebei een beetje snotterig, niet helemaal je van het om zo maar te zeggen. Dan is een soepje maken altijd lekker. Deze soep kwam weer voorbij op de pagina van de vorige jaren, ergens in 2008 heb ik deze soep ook al eens gemaakt. Beide vonden we dit een beetje een soepje wat we vroeger wel bij onze vrienden van Chalet Gruyere hebben gegeten. Een nostalgisch soepje (en een lekker soepje).

Ingrediënten: 750 ml kippenbouillon, 2 kruimige aardappels, 1 kleine ui, 1 prei, 1 teentje knoflook, 250 ml kookroom, 2 plakken kaas, basilicum,

Breng 750 ml kippenbouillon aan de kook. Voeg 2 in blokjes gesneden kruimige aardappels, 1 fijngesneden uitje, 1 in ringen gesneden prei, 1 fijngehakt teentje knoflook en 250 ml kookroom toe. Breng het geheel aan de kook. Laat het ongeveer 15 minuten pruttelen. Let op, door de kookroom komt de soep omhoog. Leg een houten lepel op de pan, dan overstroomt de pan niet. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg vervolgens 2 plakken kaas en basilicum naar smaak toe. Laat de kaas op laag vuur smelten. Serveer de soep met stokbrood. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *