Van de boerenkooltaartjes van afgelopen donderdag had ik nog bijna een hele rookworst over. Zonde om daar niets mee te doen. Een stamppot met rookworst kan prima, het wordt toch kouder. Maar iets exotischer mag wel op een zaterdag. Al vaker heb ik rookworst smoor gemaakt, nu was het al weer een tijd geleden. Kortom dat gemaakt. In ieder geval weer wat anders rookworst op Indische wijze.
Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, nootmuskaat, kruidnagelpoeder, 1 rookworst, scheut ketjap manis,
Aantal personen: 2
Bak 1 gesnipperde ui met 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, nootmuskaat en kruidnagelpoeder tot de ui zacht is. Voeg 1 in plakjes gesneden rookworst toe. Roer even om. Voeg een scheut ketjap manis toe. Laat het geheel 20 minuten op laag vuur smoren. Bij de rookworst smoor aten we een rode koolstamppot. Eet smakelijk!
0


