Dit recept kwam ik tegen via vorige jaren, 12 jaar geleden op 6 november heb ik deze boerenkooltaartjes al eens eerder gemaakt. Daarna niet meer. Het is dus wel weer tijd om het weer eens te maken.
Ingrediënten: 4 plakjes bladerdeeg, 6 deelblokjes boerenkool (diepvries), 2 eieren, 125 ml kookroom, zout, peper, knoflookpoeder, uienpoeder, 4 cherrytomaatjes, klein stukje rookworst,
Aantal taartjes: 4
Ontdooi vantevoren 4 plakjes bladerdeeg en 6 deelblokjes boerenkool. Klop 2 eieren met 125 ml kookroom. Voeg de ontdooide boerenkool toe (let op dat je niet te veel vocht toevoegd). Breng het geheel op smaak met zout, peper, knoflookpoeder en uienpoeder. Smeer 4 kleine ovenschaaltjes in met olie. Bekleed de ovenschaaltjes met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem van het bladerdeeg. Vul de ovenschaaltjes met het boerenkoolmengsel. Doe in elk schaaltje 1 in de helft gesneden cherrytomaatje en 2 plakjes rookworst. Zet de ovenschaaltjes ongeveer 25 minuten in de Airfryer op 180 graden. Eet smakelijk!
0


