Ingrediënten: 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1/2 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder, 6 eetlepels ketjap manis, 6 flinke eetlepels pindakaas (met nootjes), 500 ml gezeefde tomaat, 1 liter water, 2 maggiblokjes, 1 kipfilet, 75 gram taugé, 2 bosuien,
Aantal personen: 4
Mix in een keukenmachine 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal en 1/2 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder tot het fijn is. Bak de boemboe in een soeppan aan in olie of boter. Voeg 6 eetlepels ketjap manis, 6 flinke eetlepels pindakaas en 500 ml gezeefde tomaat toe. Bak even kort mee. Voeg vervolgens 1 liter water en 2 verkruimelde maggiblokjes toe. Breng kort aan de kook. Voeg 1 kipfilet toe. Zet de pan op een laag vuurtje. Laat de soep met de deksel op de pan 30 minuten zachtjes pruttelen. Haal de kipfilet aan het eind van de tijd uit de pan. Doe dan de 75 gram taugé en 2 in ringen gesneden bosuien door de soep. Warm even mee. Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes. Doe de kipfilet terug in de soep. Serveer de soep met brood en gefruite uitjes. Eet smakelijk!
0