Perkedel Daging (Indonesische Aardappelkoekjes)
Dit leek me ook wel lekker. De ingrediënten zijn simpel en de bereiding valt ook reuze mee. Het was nog wat uitproberen want het viel een beetje uit elkaar. Er moet de volgende keer nog iets van binding in, een ei of zo. De smaak, dat was sowieso lekker.

Ingrediënten: 300 gram aardappels, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 150 gram gehakt, 1 maggiblokje, 1 bosui, 1 eetlepel ketjap manis,

Aantal koekjes: 8

Kook 300 gram geschilde aardappels gaar. Bak in een andere pan 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 150 gram gehakt met 1 verkruimeld maggiblokje toe. Bak het gehakt bruin en rul. Voeg op het laatst 1 in ringen gesneden bosui toe. Stamp het gehakt door de aardappels. Laat het geheel iets afkoelen zodat je er koekjes van kan vormen. Zet de perkedel, zodra het is afgekoeld, in de koelkast zodat het kan opstijven. Bak de perkedel in hete olie of boter. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *