Dit recept vond ik in mijn ‘vorige jaren lijstje‘. Een handig lijstje want zo zag ik deze nasi goreng die ik ooit in september 2009 heb gemaakt.
Ingrediënten: rijst, 1 ui, 1 wortel, 1 theelepel sambal, 150 gram blokjes ham, 200 gram champignons, 2 eetlepels donkere basterdsuiker, 2 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel sojasaus, 1 theelepel knoflookpoeder,
Aantal personen: 3
Kook de rijst van te voren volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Bak 1 gesnipperde ui met 1 in blokjes gesneden wortel en 1 theelepel sambal tot de ui en wortel zacht zijn. Voeg 150 gram blokjes en 200 gram in plakjes gesneden champignons toe. Roerbak tot de champignons zacht zijn. Maak ondertussen een saus van 2 eetlepels donkere basterdsuiker, 2 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel sojasaus en 1 theelepel knoflookpoeder. Voeg de saus samen met de gekookte rijst bij de groenten. Roerbak nog even goed door. Eet smakelijk!
0