Flammküchen met Brie, Spek en Kruidnootjes
Van de week had ik het met een collega over kruidnootjes door gerechten en ook dat er een kruidnootjeskookboek bestaat. In ieder geval was ik op zoek naar gerechten op Brutsellog met kruidnootjes. Daar kwam ook deze flammküchen voorbij. Kruidnootjes en brie had ik in huis liggen, flammküchendeeg en gerookt spek was in de aanbieding en deze zondag zou het nog redelijk goed weer zijn om te barbecueën. Het werd vandaag dus deze speciale flammküchen.

Ingrediënten: flammküchendeeg, 1 peer, brie, gerookt spek, honing, rucola, kruidnootjes

Aantal personen: 2

Verwarm de barbecue naar 220 graden. Leg de pizzasteen op de barbecue en laat deze warm worden. Beleg het flammküchendeeg met schijfjes peer, plakjes brie en plakjes gerookt spek. Besprenkel met wat honing. Leg de flammküchen op de barbecue tot het deeg knapperig is en de brie gesmolten is. Verdeel er op je bord nog rucola en verkruimelde kruidnootjes over. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *