Nasi Keboeli met Gehaktballetjes in Pindasaus
Op tweede kerstdag zijn we lekker thuis gebleven, fijn om er niet uit te hoeven met die kou. In ieder geval stond er vandaag nasi op het menu. Eigenlijk met perkadel daging, maar daar hadden we eerder aan moeten beginnen. Dus werd het gehaktballetjes met pindasaus. Ook lekker.

Nasi Keboeli
Ingrediënten: rijst, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, korianderpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei, ketjap manis, sojasaus,

Aantal personen: 2

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat het afkoelen. Bak 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 gesnipperde ui, 4 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg korianderpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat toe. Roer even door. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe. Roerbak tot de prei zacht is. Voeg de rijst toe en warm het geheel op hoog vuur goed door. Breng op smaak met ketjap manis en sojasaus.

Gehaktballetjes in Pindasaus
Meng gehakt met gehaktkruiden. Bak de gehaktballetjes bruin in hete boter. Smelt in een pannetje pindakaas. Voeg tijdens het smelten gelijk al wat melk, ketjap manis, chilisaus, knoflookpoeder en gemberpoeder toe. Serveer de gehaktballetjes met de pindasaus en nasi keboeli. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *