De boodschappen zijn weer gehaald. Niet op de fiets maar samen met Michel in de auto. Langzaam lopend achter het winkelwagentje ging het boodschappen doen vrij aardig. Op het menu stond vandaag iets makkelijks. De kipgehaktballetjes in de Airfryer, voor de saus alleen alle ingrediënten bij elkaar doen en opwarmen en een salade van de Appie.
Ingrediënten: 12 kipgehaktballetjes, 1 klein blikje ananasschijfjes, 3 eetlepels tomatenketchup, 3 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel rijstazijn, 1 eetlepel gembersaus, 1 theelepel sambal, paprikapoeder,
Aantal personen: 2
Bak 12 kipgehaktballetjes gaar in de Airfryer op 180 graden en 12 minuten. Maak ondertussen de saus. Meng 100 ml ananassap met 3 eetlepels tomatenketchup, 3 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel rijstazijn, 1 eetlepel gembersaus, 1 theelepel sambal, een beetje paprikapoeder en 1 in kleine stukjes gesneden ananas. Roer goed en laat de saus zachtjes koken. Doe de kipgehaktballetjes op het laatst nog door de saus. Warm even goed door. Eet smakelijk!
0

