Ingrediënten: rijst, 60 gram donkere basterdsuiker, 4 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel rijstazijn, 1 eetlepel gembersaus, 1/2 eetlepel sesamolie, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 kipfilet, 200 gram spitskool, 1 klein potje wortels,
Aantal personen: 2
Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Maak een saus van 60 gram donkere basterdsuiker, 4 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel rijstazijn, 1 eetlepel gembersaus en 1/2 eetlepel sesamolie. Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak tot het een beetje bruin begint te worden. Voeg 200 gram gesneden spitskool en 1 klein potje wortels toe. Laat de spitskool slinken. Voeg de saus toe. Laat de saus indikken. Serveer de Koreaanse kip met de rijst. Eet smakelijk!
0