Lasagne met Kip, Courgette en Champignons
Eens wat anders dan de normale lasagne die ik maak. Het is gebaseerd op een recept uit 2007, maar dan wel totaal anders.

Ingrediënten: 1 ui, 3 teentjes knoflook, tijm, 300 gram gehakt, 1 courgette, oregano, 250 gram champignons, 1 maggiblokje, boter, bloem, melk, nootmuskaat, knoflookpoeder, mosterd, peper, zout, 3 plakken kaas, 1 bolletje mozzarella,

Aantal bakjes: 3

Verwarm de barbecue naar 180 graden. Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 300 gram kipgehakt toe. Bak het kipgehakt rul. Voeg 1 in blokjes gesneden courgett met wat oregano toe. Bak tot de courgette zacht is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons en 1 verkruimeld maggiblokje toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Maak ondertussen een kaassaus. Smelt boter. Voeg bloem toe en geleidelijk melk toe tot je de gewenste dikte hebt. Breng op smaak met nootmuskaat, knoflookpoeder, mosterd, peper en zout. Smelt er 3 plakken kaas door. Roer 2/3 de van de kaassaus door de kip en groenten. Schep in drie aluminium bakjes een laagje kip-groenten. Leg in elk bakje een lasagneblad. Daarna weer een laagje kip-groenten, een lasagne blad en een laagje kip-groenten. Verdeel de rest van de kaassaus over de drie bakjes. Snijd 1 bolletje mozzarella in plakjes. Verdeel de plakjes over de drie bakjes. Zet de drie lasagnes op de barbecue voor ongeveer 30 minuten. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *