Pasta met Pepernotensaus
Wat noem jij het kruidnoten of pepernoten. Elk jaar weer een discussie. Door een andere discussie, pepernoten al in de winkels en wat doe je ermee, kwam ik op het idee om weer eens de pasta met pepernotensaus te maken. Helemaal lekker met dit weer. Is het raar om kruidnoten door de saus te doen. Nee, juist niet. Het bindt de saus en geeft een winterse smaak aan de saus. Net even anders dan anders.

Ingrediënten: spaghetti, 1 gesnipperde ui, 3 teentjes knoflook, 150 gram gehakt, scheutje rode wijn, 1 blikje tomatenpuree, 1 blik tomaatblokjes, 2 handjes kruidnoten, 1/2 maggiblokje, 100 ml water,

Aantal personen: 2

Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook in hete boter tot de ui zacht is. Voeg 150 gram gehakt toe. Bak het gehakt bruin en los. Voeg een scheutje rode wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Voeg 1 eetlepel tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg 1 blik tomaatblokjes, 2 handjes kruidnoten, 1/2 maggiblokje en 100 ml water toe. Roer goed door, zodat de kruidnoten uit elkaar vallen en zo de saus gaat binden. Laat de pepernotensaus nog op laag vuur 5 minuten pruttelen. Serveer met de spaghetti. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *