Dit zou ik eigenlijk gisteren eten, alleen de speklapjes waren niet echt goed meer en de kipfilet kreeg ik niet snel ontdooid. Dus gisteren hebben we toko gehaald en vandaag mocht het recept wat gisteren gepland stond dan toch uitgevoerd worden. Alleen de speklapjes was nu vervangen door een kipfilet. Kan ook prima.
Ingrediënten: 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus, 1 eetlepel gembersiroop, 1 eetlepel honing, 1 theelepel knoflookpoeder, kipfilet, rijst, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 prei, 1 potje jonge kapucijners (veldertjes),
Aantal personen: 3
Maak een marinade 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus, 1 eetlepel gembersiroop, 1 eetlepel honing en 1 theelepel knoflookpoeder. Doe 1 in blokjes gesneden kipfilet in de marinade. Doe dit minimaal 30 minuten van te voren, maar liever een nacht van te voren. Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Bak in een hete wok 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook tot de ui zacht is. Voeg de gemarineerde kipfilet toe. Bak tot de kipfilet gaar is. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe. Bak mee tot de prei zacht is. Voeg vervolgens een potje (uitgelekte) kapucijners toe en eventueel de rest van de marinade. Laat op een laag vuur zo’n 10 minuten pruttelen. Serveer het geheel met rijst. Eet smakelijk!
0