Vandaag hebben we twintig jaar Brutsellog gevierd. We deden dat bij een restaurant waar we vijftien jaar geleden al het vijfjarig bestaan hebben gevierd, El Rancho. Toen vonden we het al een mijlpaal, vijf jaar bloggen, nou dat hebben we met vijftien jaar verlengd. Twintig jaar! Destijds durfde ik geen foto’s te maken. Toen waren er nog gewoonweg geen mobieltjes en zou ik met een fototoestel (met flits) foto’s maken. Dat deed je gewoon niet. Nu is het vrij normaal dat je foto’s maakt. In ieder geval zo op een dinsdagavond gingen we naar El Rancho. Het was maar goed dat Michel had gereserveerd want het was gewoon afgeladen vol.
Bij binnenkomst kregen we een broodmandje met drie sausjes en kruidenboter van het huis.
We kozen ook voor een voorgerecht. Ik koos de Chorizos. Dit waren twee gegrilde worstjes naar origineel recept.
Michel koos de Taco de Pollo. Dit is een taco gevuld met pittige kip, geserveerd met zure room, guacamole en gesmolten kaas.
Als hoofdgerecht koos ik de Estofado Casero en Salsa Gitana. Dit is een gerecht met stukjes ossenhaas, kipfilet, champignons en paprika in El Rancho saus.
Michel ging voor één van de biefstukken op het menu, de Churrasco de Cuadril con Salsa. Dit is Argentijnse lendebiefstuk met verse knoflook. Hij kon ook nog kiezen uit twee andere sauzen.
Uiteraard hoort bij een feestje ook een nagerecht. Ik koos de Merengada al Choco. Met ijs gevulde soesjes met chocoladesaus en slagroom.
Michel koos de Mango con Tequila, dit is walnootroomijs met mango, tequilla en slagroom.
De voorgerechten hebben we gedeeld en van de hoofdgerechten hebben we van elkaar geproefd, de nagerechten hebben we nagenoeg niet gedeeld. In ieder geval hebben we heel lekker gegeten. Ondanks de drukte kwamen de gerechten vrij vlot. De bediening liep echt de benen uit het lijf. In ieder geval snappen we wel waarom El Rancho veel goede reviews had.
Argentijns Restaurant El Rancho
Jan Steenlaan 73
3904 XN Veenendaal