Nasi Keboeli
Ingrediënten: rijst, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei, ketjap manis, sojasaus
Aantal personen: 3
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat het afkoelen. Bak 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 gesnipperde ui, 4 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat toe. Roer even door. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe. Roerbak tot de prei zacht is. Voeg de rijst toe en warm het geheel op hoog vuur goed door. Breng op smaak met ketjap manis en sojasaus.
Kipsaté
Ingrediënten: scheutje ketjap manis, scheutje gembersiroop, scheutje chilisaus, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 kipfilet,
Maak een marinade van scheutje ketjap manis, scheutje gembersiroop, scheutje chilisaus, 1 theelepel knoflookpoeder en 1 theelepel ketoembar. Marineer hierin 1 in blokjes gesneden kipfilet. Doe dit het liefst vier uur van te voren. Bak de gemarineerde kipfilet in hete boter.
Pindasaus
Ingrediënten: 2 flinke eetlepels pindakaas, melk, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus, scheutje citroensap
Smelt op laag vuur in een steelpan 2 flinke eetlepels pindakaas met melk, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus en een scheutje citroensap tot de pindakaas is gesmolten.
Serveer de nasi keboeli met kipsaté en pindasaus. Eet smakelijk!
0