Tomaten-Pindasoep
Deze soep heb ik vaker gemaakt, alleen steeds net iets anders. Deze keer deed ik er bijvoorbeeld in plaats van taugé rijstnoedels in en als smaakmaker nog eens extra gembersiroop.

Ingrediënten: 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1/2 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder, 6 eetlepels ketjap manis, 6 flinke eetlepels pindakaas, 1 1/2 eetlepel gembersiroop, 500 ml gezeefde tomaat, 500 ml water, 1 bouillonblokje, 1 kipfilet,

Aantal personen: 4

Mix in een keukenmachine 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal en 1/2 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder tot het fijn is. Bak de boemboe in een wok aan in olie of boter. Voeg 6 eetlepels ketjap manis, 6 flinke eetlepels pindakaas, 1 1/2 eetlepel gembersiroop en 500 ml gezeefde tomaat toe. Bak even kort mee. Voeg vervolgens 750 ml water en 1 verkruimeld bouillonblokje toe. Breng kort aan de kook. Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet toe. Zet de pan op een laag vuurtje. Laat de soep een minuut of 30 minuten zachtjes pruttelen. Voeg halverwege 1 streng rijstnoedels toe. Laat de rijstnoedels gaar koken. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *