Thaise Saucijzenbroodjes uit de Airfryer
Vandaag hebben we een lunch met de afdeling op het werk. Ik maakte voor de lunch deze saucijzenbroodjes. Afgelopen kerst had ik deze al eens gemaakt voor de brunch bij Britt en ook nog zo’n zestien jaar geleden, 2009! Geen idee waarom ik het toen heb gemaakt, waarschijnlijk omdat het me gewoon lekker leek.

Ingrediënten: 8 vellen bladerdeeg, 100 gram ontbijtspek, 3 bosuien, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1 schijfje gember, 1 eetlepel vissaus, 300 gram kipgehakt, korianderpoeder, 1 ei, sesamzaadjes,

Ontdooi 8 vellen bladerdeeg. Doe in een keukenmachine 100 gram ontbijtspek, 3 teentjes knoflook, 3 grof gesneden bosuien, 1 theelepel sambal, 1 schijfje gember en 1 eetlepel vissaus. Zet de keukenmachine even aan zodat het goed gemengd is. Meng deze boemboe met 300 gram kipgehakt, korianderpoeder en 1 ei. Leg op elk vel bladerdeeg een beetje van het kipgehakt. Vouw het bladerdeeg om het kipgehakt. Strooi er sesamzaadjes over. Snij de broodjes elk in drieën. Leg de Thaise saucijzenbroodjes in het mandje van de Airfryer. Zet de Airfryer op 180 graden en 20 minuten. Het past niet in 1x in mijn Airfryer. Ik heb het in drie keer gebakken. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *