Omdat het lekker is, nasi keboeli, dat is een beetje comfortfood voor mij. Erbij maakte ik een babi ketjap van schouderkarbonaadjes. Het recept vond ik bij de Indomama.
Nasi Keboeli
Ingrediënten: rijst, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, korianderpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei, ketjap manis,
Aantal personen: 3
Kook de rijst vooraf en laat het goed afkoelen. Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal en 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de ui zacht is. Voeg korianderpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat naar smaak toe. Roer even door. Voeg 1 fijngesneden prei toe. Bak tot de prei zacht is. Bak op hoog vuur tot de rijst goed warm en gebakken is. Breng op smaak met ketjap manis. Lekker met de babi ketjap die ik erbij maakte.
Babi Ketjap
Ingrediënten: 2 schouderkarbonades, zout, peper, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 150 ml water, 4 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel gembersaus, gemberpoeder, scheutje citroensap,
Aantal personen: 3
Kruid 2 schouderkarbonades met zout en peper. Bak even om en om bruin, in een minuut of zes, in hete boter. Haal het uit de pan. Haal het bot eruit. Snijd het vlees in stukjes. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook tot de ui zacht is. Voeg 150 ml water, 4 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel gembersaus, wat gemberpoeder en een scheutje citroensap toe. Laat het geheel even koken. Voeg het vlees toe. Laat het nog een minuut of zes zachtjes pruttelen. Eet smakelijk!
0