Chili Kip Salade
Na de lunch van vanmiddag hadden we vanavond geen trek in een zware maaltijd. Eigenlijk had ik tjap tjoy op het menu staan maar dat werd deze lichte maaltijdsalade.

Ingrediënten: 1 grote kipfilet (zo’n 200 gram), 2 eetlepel maïzena, knoflookpoeder, zout, peper, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 tomaat, chilisaus, sla

Aantal personen: 2

Snijd 1 kipfilet in blokjes. Meng met 2 eetlepel maïzena, knoflookpoeder, zout en peper. Zorg dat de maïzena overal zit. Bak de kip aan in hete boter. Schep het, wanneer het gaar is, uit de pan en houdt het even apart. Doe nieuwe boter of olie in de pan. Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden tomaat toe. Warm even mee. Doe de kip terug in de pan en doe er gelijk zoveel chilisaus bij dat de kip overal chilisaus heeft. Warm het geheel goed door. Doe in een diep bord of pastabord een berg sla. Schep hier op de chilikip en serveer. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *