Rendang met Rijst en Boontjes
Ingrediënten: 1 ui, 3 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 1 stukje gember, 2 theelepels laos, 1 theelepel korianderpoeder, 1/2 theelepel kaneel, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel serehpoeder, snufje kruidnagelpoeder, 1 eetlepel ketjap manis, 1/2 eetlepel gembersiroop, 450 gram magere runderlap, 1 blik kokosmelk (400 ml), 2 laurierblad, 1 stengel citroengras, 1/2 maggiblokje,

Aantal personen: 3

Maak een boemboe van 1 ui, 3 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 1 stukje gember, 2 theelepels laos, 1 theelepel korianderpoeder, 1/2 theelepel kaneel, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel serehpoeder, snufje kruidnagelpoeder, 1 eetlepel ketjap manis, 1/2 eetlepel gembersiroop met een staafmixer of keukenmachine.

Bak de boemboe aan in hete olie of boter. Voeg 450 gram in blokjes gesneden magere runderlappen toe. Bak tot het vlees bruin is. Voeg 1 blik kokosmelk toe. Breng het kort aan de kook. Voeg 2 laurierblad, 1 gekneusde stengel citroengras en 1/2 verkruimeld maggiblokje toe aan het vlees. Zet de pan met de deksel dicht op een laag vuur voor ongeveer 2 1/2 uur. Laat op het laatst de deksel van de pan zodat de saus goed kan indikken. Haal het laurierblad en de stengel citroengras uit de pan. Lekker met rijst, sperzieboontjes gebakken uitjes en/of seroendeng. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *