Ingrediënten: rijst, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1 kipfilet, 1 rode paprika, 1/2 eetlepel kerriepoeder, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel komijnpoeder, 2 eetlepels bloem, 400 ml kokosmelk, 1 blikje sperziebonen, 1/2 blikje ananasstukjes, zout,
Aantal personen: 3
Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak tot de kipfilet bruin is. Voeg 1 in kleine blokjes gesneden rode paprika toe. Bak tot de paprika zacht is. Voeg 1/2 eetlepel kerriepoeder, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel komijnpoeder en 2 eetlepels bloem toe. Bak even mee. Voeg 400 ml kokosmelk toe. Roer even door. Roer 1 blikje sperziebonen en 1/2 blikje ananasstukjes toe. Warm het geheel zo’n 5 minuten door. Breng op smaak met zout. Serveer de kip kerrie met rijst. Eet smakelijk!
0