Grappig, vandaag stond zowel bij ons als in Oosterstreek een pan met bolognesesaus op. We hebben het vandaag gegeten met linguine, een pasta wat qua dikte tussen spaghetti en tagliatelle zit. Ik viste het uit de kortingsbak bij de Deka. Een keer weer wat anders. Deze keer had ik een groter stuk riblap, dus ik heb iets aangepast met de ontbijtspek en knoflook. In ieder geval was het weer gelukt.
Ingrediënten: 180 gram ontbijtspek, 2 uien, 5 teentjes knoflook, flinke wortel, tijm, 400 gram riblap, 1 eetlepel tomatenpuree, scheutje rode wijn, water, 1 maggiblokje, melk, linguine,
Aantal personen: 4
Bak 180 gram in blokjes ontbijtspek aan in een stoofpan. Voeg 2 gesnipperde uien, 5 fijngehakte teentjes knoflook, 1 fijngesneden wortel en wat tijm toe. Bak tot de uien glazig zijn. Voeg 400 gram fijngesneden riblap toe. Bak tot het vlees bruin is. Voeg vervolgens 1 eetlepel tomatenpuree toe. Bak kort mee. Voeg daarna een scheutje rode wijn toe, laat de alcohol iets verdampen. Voeg daarna water (zoveel tot het onderstaat) en 1 verkruimeld maggiblokje toe. Roer goed door. Leg een deksel op de pan. Laat het geheel een uur of twee of langer stoven. Laat de saus indikken met de deksel van de pan, wanneer dat nodig is. Voeg op het laatst nog een scheutje melk toe. Kook ondertussen de linguine volgens de aanwijzing op de verpakking. Serveer de linguine met de bolognesesaus en geraspte kaas. Eet smakelijk!
0