Penne met Chipolataworstjes, Cherrytomaatjes in Tomatensaus
In de voorraad had ik nog penne liggen, een half bakje cherrytomaatjes en een half pak chipolataworstjes. Wat kan je daarmee maken. Het werd dit.

Ingrediënten: penne, 5 chipolataworstjes (±150 gram), 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, tijm, 1 1/2 eetlepel tomatenpuree, 1/2 bakje cherrytomaten, 1 blik tomaatblokjes, basilicum, 1 Maggiblokje, ketjap manis,

Aantal personen: 2

Kook de penne volgens aanwijzing op de verpakking. Haal het vel van 5 chipolataworstjes. Snijd de worstjes in stukjes. Bak de worst met 1 gesnipperde ui, 3 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal en wat tijm tot het vlees gaar is en de ui zacht. Voeg 1 1/2 eetlepel tomatenpuree toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens 1/2 bakje gehalveerde cherrytomaten, 1 blik tomaatblokjes, wat basilicum en 1 verkruimeld maggiblokje toe. Warm de saus goed op. Breng eventueel op smaak met ketjap manis. Voeg als laatste de penne toe aan de saus. Roer even door en serveer. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *