Vandaag kwamen Britt en haar vriend alvast langs voor “half” moederdag. Omdat ze zo rond etenstijd kwamen hebben Michel en ik een flinke pan nasi keboeli gemaakt. Gewoon omdat we dat vroeger ook geregeld eten, beetje zoals vroeger.
Ingrediënten: rijst, 1 flinke ui, 6 teentjes knoflook, 3 theelepels sambal, 200 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, korianderpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 2 preien, ketjap manis, sojasaus
Aantal personen: 6
Kook de rijst vooraf en laat de rijst daarna goed afkoelen. Bak 1 gesnipperde ui met 6 fijngehakte teentjes knoflook, 3 theelepels sambal en 200 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de ui zacht is. Voeg korianderpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat naar smaak toe. Roer even door. Voeg 2 fijngesneden preien toe. Bak tot de prei zacht is. Bak op hoog vuur tot de rijst goed warm en gebakken is. Breng op smaak met ketjap manis en sojasaus. Bij de nasi keboeli aten we kipsateetjes van de poelier die Michel heeft gebarbecued en nog een zelfgemaakte pindasaus.. Eet smakelijk!
0