Indisch Stoofvlees met Fruit
Dit recept kwam ik tegen in een Brutsellog kookboekje wat ik ooit mocht maken van zo’n fotoboek-site. Onlangs zag ik het kookboekje weer en dit recept sprak me wel aan. Lekker zomers door het fruit op deze zomerse dag.

Ingrediënten: rijst, 2 hamlapjes, 1 rode paprika, 1 prei, 3 teentjes knoflook, 1 appel, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels gembersiroop, 1 maggiblokje, water, 2 bananen,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 2 in blokjes gesneden hamlapjes aan in hete boter. Voeg 1 gesneden rode paprika, 1 in ringen gesneden prei, 3 teentjes knoflook en 1 in blokjes gesneden appel tot de groenten zacht zijn. Voeg 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels gembersiroop en 1 verkruimeld maggiblokje toe. Laat het geheel 15 minuten sudderen op middelhoog vuur. Voeg op het laatst 2 in plakjes gesneden bananen toe. Warm even mee. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *