Sushi-, hamburger- en loempia- bowl ik heb ze allemaal al een keer gemaakt. Deze keer kwam ik bij Oh My Foodness de cheeseburger bowl met zoete aardappel. Dat leek me ook wel lekker en makkelijk met dit warme weer.
Ingrediënten: 1 zoete aardappel, 1 ui, 250 gram gehakt, 2 plakjes cheddar cheese, 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel tomatenketchup, 1 theelepel mosterd, kerriepoeder, sla, augurk, cherrytomaatjes,
Aantal personen: 2
Schil en snijd 1 zoete aardappel in blokjes. Bak de zoete aardappel in boter tot het gaar is. Bak in een andere pan 1 gesnipperde ui tot het zacht is. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt bruin en rul. Voeg op het laatst 2 in stukjes gesneden plakjes cheddar cheese er door. Laat de cheddar cheese smelten. Maak ondertussen een sausje van 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel tomatenketchup, 1 theelepel mosterd en wat kerriepoeder. Doe in diepe borden de zoete aardappel, het gehaktmengsel en daarboven op de sla met augurk en tomaatjes. Als laatste doe je er de saus over. Eet smakelijk!
0