Dit is weer een gouwe ouwe van Brutsellog. Het recept maakte ik al eens in 2015 en toen was het al een oud recept, want het kwam uit een Tip Culinair van 1982. Doordat de worst wat vettig was en de pindakaas olie-achtig bond de pindasaus niet echt, maar de smaak was prima in ieder geval.
Ingrediënten: 1 kleine bloemkool, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, paprikapoeder, 2 runderworsten, 3 eetlepels pindakaas, 1 eetlepel ketjap manis, 200 ml water,
Aantal personen: 3
Snijd 1 bloemkool in roosjes. Kook de bloemkool beetgaar in water met wat zout. Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal en wat paprikapoeder tot de ui zacht is. Voeg 2 ontvelde runderworstjes toe. Bak het mee tot het worstvlees bruin en rul is. Voeg vervolgens 3 eetlepels pindakaas, 1 eetlepel ketjap manis en 200 ml water toe. Roer tot de pindakaas is gesmolten. Breng op smaak met een beetje zout. Serveer de gekookte bloemkool met de speciale pindasaus. Eet smakelijk!
0