Rijst met Kip, Prei, Wortel en Champignons
De maaltijd van vandaag kwam ik toevallig tegen omdat iemand vanochtend op mijn site zocht naar dit recept. Statistieken van je eigen site zijn dan zo handig wanneer je het boodschappenlijstje aan het maken bent.

Ingrediënten: rijst, 1 wortel, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, tijm, 1 kipfilet, 1 prei, 250 gram champignons, 1 eetlepel azijn, 1 1/2 eetlepel bloem, 500 ml bouillon,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 1 in plakjes gesneden wortel met 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek en wat tijm tot de wortel zacht is. Voeg de kipfilet toe en bak tot de kipfilet helemaal wit is. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe. Bak tot de prei zacht is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 1 eetlepel azijn toe en roer even goed door. Voeg 1 1/2 eetlepel bloem toe. Bak al roerende kort mee. Voeg geleidelijk ongeveer 500 ml bouillon toe. Laat het geheel 15 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *