Balletjes in Luikse Saus
Vanmiddag hebben we al de eerste paasboodschappen in huis gehaald. Omdat we toch naar de notenboer gingen, had ik het idee om vandaag balletjes in Luikse saus te maken. Bij de notenboer hoef je niet gelijk een hele grote zak rozijnen te kopen, ideaal. Trouwens het was ook al weer even geleden dat we gehaktballetjes in Luikse saus hebben gegeten. Bij de nieuw verbouwde Hoogvliet haalden we nog een salade voor erbij.

Ingrediënten: 300 gram gehakt, gehaktkruiden, 1 ui, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel bloem, 2 eetlepels azijn, 150 ml water, 1 maggiblokje, 2 eetlepels appelstroop, 50 gram rozijnen,

Aantal personen: 2

Meng 300 gram gehakt met gehakt kruiden. Draai er 12 gehaktballetjes van. Laat de gehaktballetjes even rusten in de koelkast zodat ze iets kunnen opstijven. Bak de gehaktballetjes rondom bruin in hete boter. Bak in een ander pannetje 1 gesnipperde ui tot het zacht is. Voeg 1 eetlepel tomatenpuree toe. Bak dit even mee. Voeg vervolgens 1 eetlepel bloem toe. Bak kort mee. Voeg 2 eetlepels azijn, ongeveer 150 ml water en 1 verkruimeld maggiblokje toe. Blijf goed roeren. Voeg 2 eetlepels appelstroop toe. Laat de appelstroop smelten. Voeg ongeveer 50 gram rozijnen toe. Warm dit even goed mee in de saus. Serveer de gehaktballetjes met de Luikse saus. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *