Kip Curry met Doperwten
Dit is een ook weer een recept uit de oude doos, ergens in 2008 heb ik het al eens gemaakt. Het recept kwam nog uit de Elle Eten. Het leek me leuk om met veel kruiden te werken. In plaats van alles precies af te meten met eetlepels heb ik de kruiden nu uit de losse pols toegevoegd.

Ingrediënten: rijst, 1 ui, 3 teentjes knoflook, korianderpoeder, kurkurma, komijnpoeder, gemberpoeder, 1 theelepel sambal, 1 kipfilet, 200 ml kokosmelk, 1 blik tomaatblokjes, 1 potje doperwten,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook, korianderpoeder, kurkurma, komijnpoeder, gemberpoeder en 1 theelepel sambal. Roerbak tot de uien zacht zijn. Voeg dan 1 in blokjes gesneden kipfilet toe. Roerbak een minuut of twee. Voeg 200 ml kokosmelk, 1 blik tomaatblokjes en 1 potje doperwten toe. Breng het kort aan de kook. Laat het geheel 15 minuten zachtjes pruttelen zodat de saus iets kan indikken. Breng eventueel op smaak met zout. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *