Curry Soufflés
Naast de spinazie ricotta hapjes maakten we ook deze curry soufflés, ook naar een recept van Uit de keuken van Fatima. Van de vulling hebben we de helft overgehouden. We hadden nog wel een heel wit brood, een pak paneermeel en een doosje eieren kunnen kopen om nog meer hapjes te maken. Dat hebben we niet gedaan. Het ging in de vriezer voor een volgende keer.

Ingrediënten: 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 eetlepel sambal, gemberpoeder, kurkuma, 300 gram gehakt, 1 rode paprika, 150 gram champignons, 1 klein potje doperwten, zout, 2 eetlepels bloem, 2 eetlepels kerriepoeder, water, 1 heel wit brood, 5 eieren, bloem, 1 pak paneermeel, 1 1/2 liter olie,

Aantal hapjes: 23

Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook, 1 eetlepel sambal, gemberpoeder en kurkuma tot de ui zacht is. Voeg 300 gram gehakt toe. Bak het gehakt bruin en los. Voeg daarna 1 fijngesneden rode paprika toe. Bak mee tot de paprika zacht begint te worden. Voeg vervolgens 150 gram fijngesneden champignons toe. Laat de champignons al roerende zacht worden. Voeg 1 potje doperwten (uitgelekt). Warm even mee. Voeg daarna 2 eetlepels bloem en 2 eetlepels kerriepoeder toe. Roer dit door. Voeg geleidelijk water (naar eigen inzicht) toe zodat het een dikke saus wordt. Laat het geheel afkoelen.

Druk uit het brood rondjes. Rol dat met een deegroller uit. Verdeel over het brood een beetje van het gehakt. Smeer de randjes in met een bloempapje. Vouw het brood dicht en druk goed aan. Leg op een bord. Maak de rest ook zo. Klop 5 eieren in een schaal. Zet een schaal met paneermeel klaar. Haal de curry soufflés eerst door het ei en daarna door de paneermeel. Herhaal dit nog een keer zodat het dubbel gepaneerd is.

Verhit in een diepe pan olie, wij hebben 1 1/2 liter olie gebruikt. Frituur de curry soufflés tot ze goudbruin zijn. Ze zijn het lekkerst als ze warm zijn. Ze zijn dan crunchy van de paneermeel en een beetje zacht van het brood. Bijzonder dus. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *