Ingrediënten: 1 ui, 3 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 1 stukje gember, 2 theelepels laos, 1 theelepel korianderpoeder, 1/2 theelepel kaneel, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel serehpoeder, snufje kruidnagelpoeder, 1 eetlepel ketjap manis, 1/2 eetlepel gembersiroop, 300 gram magere runderlap, 1 blik kokosmelk (400 ml), 2 laurierbladeren, 1 maggiblokje,
Aantal personen: 2
Bak 1 ui, 5 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 1 stukje gember, 2 theelepels laos, 1 theelepel korianderpoeder, 1/2 theelepel kaneel, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel serehpoeder, snufje kruidnagelpoeder, 1 eetlepel ketjap manis, 1/2 eetlepel gembersiroop aan in hete olie. Voeg 300 gram in blokjes gesneden magere runderlappen toe. Bak tot het vlees bruin is. Voeg 1 blik kokosmelk toe. Breng het kort aan de kook. Voeg 2 laurierbladeren en 1 verkruimeld maggiblokje toe aan het vlees. Zet de pan met de deksel dicht op een laag vuurtje voor ongeveer 2 1/2 uur. Laat op het laatst de deksel van de pan zodat de saus goed kan indikken, dit gaat het beste op hoger vuur. Lekker met rijst en sperzieboontjes. Eet smakelijk!
0